Informatie

De Reidplûm

Onze buitenschoolse opvang is een groep waar maximaal 20 kinderen kunnen spelen.

In het kader van het nieuwe continurooster bieden wij alle dagen van de week verschillende activiteiten aan, afgestemd op de behoefte van het kind.

Vrijetijdsbesteding:

De Wielenweide heeft een groot landelijk gelegen buitenterrein met o.a. een eigen bruggetje naar het natuurgebied “de Wielen”. Er is veel binnen- en buitenspeelruimte, zodat de kinderen volop kunnen spelen en bewegen. Willen de kinderen naar buiten, knutselen, lezen, of iets anders, dan zijn zij daar (in overleg) vrij in, het is immers hun vrije tijd.
Buiten kunnen de kinderen meehelpen in de moestuin, dieren verzorgen of lekker kliederen met de mooie zand/waterbak ook hebben we een houtwerkplaats.  Verder hebben wij binnen een ruim aanbod aan speelgoed waaruit kinderen mogen kiezen( bouwmaterialen, een hoek voor de meiden,  lego, playmobiel, kapla, puzzels, spellen, etc.).

Schema:

We hebben een schema op het bord te hangen waarop de activiteiten staan die we dagelijks aanbieden, kinderen zijn vrij in hun keuze om aan een activiteit mee te doen.

Pony's:

We hebben veel dieren maar de pony's Pieterke en Jeltsje zijn veelal favoriet, de kinderen vinden het fijn om op de pony te rijden en sinds eind 2016 hebben we een heuse ponykar. De kinderen vinden het prachtig om samen met de ponykar erop uit te gaan. 

Globale dagindeling:

De BSO groep kent een eigen ritme. Kinderen worden opgehaald bij de school door medewerkers van de kinderopvang.

Na een kop thee/water/melk/soja met vers fruit of een koek/cracker gaan we naar de dieren en/of de moestuin voor de verzorging en andere werkzaamheden of gewoon  knuffelen met de dieren.

Er is dan ook tijd voor een activiteit binnen/buiten die aangeboden wordt in het schema, deze acitiviteiten zijn ingedeeld in een kook/bak activiteit, sport, spel en bewegen, houtbewerking en proefjes, dieren of moestuin. Deze activiteiten staan in het teken van een thema, dit thema volgen we 5 weken lang.

Vanaf half 5 kunnen de kinderen weer opgehaald worden waarin we overdragen wat er die middag allemaal is beleefd.

Vervoer van school.

Logistiek is het niet altijd mogelijk om u kind op te halen van school, het is daarom raadzaam om eerst te overleggen alvorens u verdere stappen onderneemt.

U kunt contact met ons opnemen via onze email bso@dewielenweide.nl