Wielzicht (PGB)

Dagbesteding en kinderopvang op één lokatie

Binnen

De dagbesteding vindt vooral náást de kinderopvang plaats op onze lokatie. We zijn geopend op de zaterdagen, dan is er geen kinderopvang. Tijdens de vakanties zijn ook de andere kinderen aanwezig en gebruiken de kinderen veelal samen met de kinderen van de buitenschoolse opvang de groepsruimte.

Deze groepsruimte is opgedeeld in twee aparte gedeeltes;

Deze ruimte is een knusse ruimte waarin je vanaf de bank door de grote ramen van het uitzicht over natuurgebied De Grote Wielen kunt kijken en waar de schapen heen en weer lopen langs de ramen alsof ze zo de kamer in kunnen stappen. Onze 'eethoek' is multifunctioneel; naast eten en drinken kun je ook aan tafel creatief bezig zijn, een spelletje doen, of wat dan ook.

Grenzend aan deze groepsruimte's vindt je de centrale keuken. Deze ruimte wordt gebruikt door de kinderopvang en in de vakanties in overleg ook door de dagbesteding. Er zijn verschillende grote tafels waaraan gegeten en gedronken kan worden. Het kan voorkomen, met instemming van alle partijen, dat tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van de keuken door zowel de kinderopvang als de dagbesteding.

              

Buiten

Voor de kinderopvang zijn er twee grote speelweides aanwezig, één voor de nul tot vierjarigen, en één voor de grotere kinderen. Aan deze weide grenst de dierenstal en het achterste deel van het erf, waar onder meer de moestuin zich bevindt en vanwaar je via onze eigen brug zo het natuurgebied De Grote Wielen in loopt. Afhankelijk van de activiteiten kan de dagbesteding in worden gevuld rondom, en in de dierenstal, en op het gehele erf buiten de speelweides. Ook buiten geldt dat er bij beide doelgroepen afzonderlijk minimaal een begeleider aanwezig is.