Informatie

Algemeen

Kinderopvang De Wielenweide biedt alles wat een doorsnee kinderopvang biedt, maar we onderscheiden ons door het aanbieden van opvang waar het verband met de natuur centraal staat. Er is veel contact met de dieren op de boerderij. De kinderen helpen bij de verzorging van de dieren en daarbij wordt hen geleerd hoe met ze om te gaan. De dieren bevinden zich zowel in de dierenverblijven en weide als in, en rondom onze weidse speelweide met speelattributen.

We hebben op de wielenweide een groot landelijk gelegen, omheind buitenterrein van ruim 1.500 m², hier kunnen de kinderen volop spelen en bewegen met voor de dagopvang  een  heuvel met glijbaan, een grote zandbak, een zand/waterbak, boomstammen om op te klimmen en een poortje van wilgentenen.

Voor de buitenschoolse opvang hebben we een nestschommel, een korfbalpaal, een zand/waterbak en plek om een potje voetbal te spelen, dit alles op een groot speelterrein. Willen de kinderen toch liever binnen gaan spelen dan zijn zij daar, voor zover mogelijk, vrij in, het is hun vrije tijd.

Ook binnen is er een ruim aanbod aan speelgoed waaruit de kinderen kunnen kiezen.

De nadruk wordt gelegd door onze vele zogenaamde groene activiteiten. Het werken in onze moestuin, het maken van uitstapjes in het aangrenzende natuurgebied "de Grote Wielen", en het knutselen met de verzamelde schatten uit de natuur. Onze opvang grenst direkt aan natuurgebied De Grote Wielen. Via ons eigen bruggetje maken we als het even kan veel uitstapjes in De Grote Wielen.

Onze kinderopvang is tweetalig: er wordt zowel Fries als Nederlands gesproken.

Wij bieden opvang aan maximaal 3 groepen dagopvang en 1 groep buitenschoolse opvang. Voor meer informatie kunt u kijken onder tabblad dagopvang of buitenschoolse opvang.

 

 

 

U kunt altijd bellen voor een afspraak, wij zijn dagelijks te bereiken op telefoonnr. 0511 431825   Voor vragen over de dagopvang kunt u mailen met dagopvang@dewielenweide.nl , voor vragen over de buitenschoolse opvang kunt u mailen met bso@dewielenweide.nl